Ιατρική συνδρομή

Η εφαρμογή είναι μία ηλεκτρονική, αναλυτικότατη πηγή κλινικών πληροφοριών, σχεδιασμένη ώστε να παρέχει έγκυρες και ενημερωμένες απαντήσεις, σε ερωτήσεις που αφορούν την διάγνωση και θεραπεία των ασθενών.

περιλαμβάνει πάνω από 7.000 κλινικά άρθρα, τα οποία αναφέρονται και καλύπτουν την πλειονότητα των Παθολογικών ειδικοτήτων.uptodate

Οι αναθεωρήσεις θεμάτων περιλαμβάνουν πολύ συγκεκριμένους κλινικούς τίτλους όπως “θεραπεία άνοιας”, “κλινική χρήση” και “διάγνωση και διαχείριση”. Κάθε ένα περιλαμβάνει συνδέσμους πλοήγησης στα αριστερά του κειμένου, ώστε οι χρήστες να μπορούν να προχωρήσουν στις συγκεκριμένες τμήμα του εγγράφου που απαντά στις ερωτήσεις τους.

Το κείμενο περιλαμβάνει ενσωματωμένους συνδέσμους με περιλήψεις αναφερόμενων μελετών και άλλες σχετικές αναθεωρήσεις θεμάτων. Οι αναθεωρήσεις ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνουν συνδέσμους σε διαγράμματα, ακτίνες Χ, φωτογραφίες, ταινίες και πληροφορίες για τα ναρκωτικά.

Καλύπτει κυρίως την εσωτερική παθολογία και τις υπό ειδικότητες της. Επί του παρόντος, περιλαμβάνει πληροφορίες για τα εξής: πρωτοβάθμια και εσωτερική ιατρική ενηλίκων, καρδιοαγγειακή ιατρική, ενδοκρινολογία και διαβήτη, οικογενειακή πρακτική, γαστρεντερολογία και ηπατολογία, αιματολογία, λοιμώξεις, νεφρολογία και υπέρταση, μαιευτική, γυναικολογία και γυναικεία υγεία, ογκολογία, την κριτική φροντίδα και τη ρευματολογία.Βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης θεματικών αναθεωρήσεων για την αλλεργία και την ανοσολογία, τη νευρολογία και την παιδιατρική, που θα προστεθούν σε μελλοντικές εκδόσεις.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι:

  • Κάθε θέμα στο έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολο να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε όταν το χρειάζεστε.
  • Περιεχόμενο που συντάχθηκε από κορυφαίους γιατρούς.
  • Εύκολη πρόσβαση από το κινητό μέσω του app
  • Ιατρικοί υπολογιστές, υλικά εκπαίδευσης ασθενών, αναζήτηση σε πολλές γλώσσες, συντομεύσεις στις πιο πρόσφατες πληροφορίες και πολλά άλλα.

Πλοήγηση στην ιατρική εφαρμογή

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε κριτικές για ένα ειδικό θέμα, επιλέγοντάς το από τον πίνακα περιεχομένων ή πραγματοποιώντας αναζήτηση κάνοντας κλικ στο “νέα αναζήτηση” και εισάγοντας έναν όρο στο πλαίσιο που παρέχεται.

Οι όροι αναζήτησης αντιστοιχίζονται στις λέξεις-κλειδιά. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν την κατάλληλη λέξη-κλειδί για να προβάλουν μια λίστα από κριτικές για θέματα που ταιριάζουν. Οι αναζητήσεις μπορούν να περιοριστούν χρησιμοποιώντας τροποποιήσεις όπως διάγνωση, παρακολούθηση, θεραπεία κ.ο.κ. ή εισάγοντας δευτερεύοντες όρους αναζήτησης.

Επειδή η βάση δεδομένων περιέχει πάνω από 4.500 θεματικές αξιολογήσεις, αυτές οι απλές επιλογές αναζήτησης αρκούν για να παρέχουν στους χρήστες τα σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας μια λέξη στο πλαίσιο αναζήτησης, οι χρήστες χαρτογραφούν τη λέξη-κλειδί.

Επιλέγοντας αυτόν τον όρο ανακτά 136 λήμματα χωρισμένα σε δύο κατηγορίες: τριάντα πιο συναφή θέματα και 106 παραπλήσια θέματα. Περαιτέρω τροποποίηση της αναζήτησης με δευτερεύοντα όρο περιορίζει τα αποτελέσματα σε εξήντα εννέα θέματα.

Ενημερώσεις εφαρμογής

Μια νέα ενημερωμένη έκδοση εκδίδεται κάθε τέσσερις μήνες. Η κορυφή κάθε ανασκόπησης περιέχει πληροφορίες για τον δημιουργό και την ημερομηνία αλλαγής της τελευταίας αναθεώρησης, καθώς και την ολοκλήρωση της τελευταίας ανασκόπησης της βιβλιογραφίας.

H εφαρμογή αναφέρεται συχνά ως πόρος που βασίζεται σε στοιχεία, ωστόσο ο πόρος δεν βασίζεται αυστηρά σε αποδεικτικά στοιχεία. Ενώ οι αναθεωρήσεις θεμάτων του βασίζονται στη βιβλιογραφία και ενσωματώνουν τα ευρήματα στις παρεχόμενες πληροφορίες, οι συγγραφείς δεν κάνουν συστηματικές ανασκοπήσεις της βιβλιογραφίας για ένα θέμα. Αντίθετα, συνδυάζουν μια σύνθεση επιλεγμένης βιβλιογραφίας και τις δικές τους ειδικές γνώσεις για να σχηματίσουν συστάσεις για τη φροντίδα των ασθενών.

H εφαρμογή δεν μοιράζεται τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί τα περιοδικά ή τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιεί τις αναζητήσεις βιβλιογραφίας, επομένως δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε εάν έχουν χαθεί ή παραβλεφθεί σημαντικές μελέτες.

Οι φοιτητές ιατρικής και οι κάτοικοι της ιατρικής τείνουν να εκτιμούν τον πόρο αυτό για αξιόπιστες πληροφορίες, ευκολία χρήσης, αναγνώσιμη μορφή και πρόσβαση σε γρήγορες απαντήσεις σε κλινικά ερωτήματα.

H εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω του Διαδικτύου. Για ομάδες και ιδρύματα, οι συνδρομές του ιστότοπου είναι διαθέσιμες για την προσθήκη στο διαδίκτυο, ωστόσο το τέλος είναι σημαντικά υψηλότερο αν παρέχεται απομακρυσμένη πρόσβαση.

Πάνω από 3.000 ειδικοί ανασυνθέτουν τα πλέον σύγχρονα κλινικά στοιχεία και παρουσιάζουν τις εγκυρότερες κλινικές συστάσεις. Το πρόγραμμα ανανεώνεται κάθε τετράμηνο, συλλέγει στοιχεία από περισσότερα από 375 διεθνούς φήμης ιατρικά περιοδικά και περιέχει πληροφορίες (αλληλεπιδράσεις, αντενδείξεις κ.α.) για περισσότερες από 3.900 δραστικές – φαρμακευτικές ουσίες.

Η αυστηρή διαδικασία σύνταξης είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους είναι ο πιο αξιόπιστος πόρος υποστήριξης κλινικών αποφάσεων στον κόσμο.

Οι περισσότεροι από 6.900 συγγραφείς, συντάκτες και αξιολογητές χρησιμοποιούν την βαθιά γνώση κλινικών τομέων για να αξιολογήσουν με κριτικό πνεύμα την διαθέσιμη ιατρική βιβλιογραφία για να παράγουν πρωτότυπο περιεχόμενο.

Σε κάθε θέμα έχει ανατεθεί ένας συγγραφέας (ειδικός σε θέματα) και τουλάχιστον δύο ξεχωριστοί αναλυτές ιατρών. Αυτή η ομάδα συνεργάζεται για την εκτενή ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, καταλήγοντας σε σαφείς συστάσεις για θεραπεία και έλεγχο, οι οποίες επιτρέπουν στους κλινικούς γιατρούς να βελτιώσουν τη φροντίδα τους. Αυτές οι συστάσεις βασίζονται πάντοτε σε αποδεικτικά στοιχεία.

Η απαράμιλλη δική μας επιμέλεια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 1,7 εκατομμυρίων κλινικών σε όλο τον κόσμο και το 90% των διδακτικών ιατρικών ιδρυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι:

  • Κάθε θέμα στο έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολο να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε όταν το χρειάζεστε.
  • Περιεχόμενο που συντάχθηκε από κορυφαίους γιατρούς.
  • Εύκολη πρόσβαση από το κινητό μέσω του app
  • Ιατρικοί υπολογιστές, υλικά εκπαίδευσης ασθενών, αναζήτηση σε πολλές γλώσσες, συντομεύσεις στις πιο πρόσφατες πληροφορίες και πολλά άλλα.